Ruim veertig jongeren uit Arnemuiden beboet voor samenscholingsverbod

Ruim veertig jongeren uit Arnemuiden beboet voor samenscholingsverbod

Geplaatst op 28 april 2022, om 12:58 uur

Arnemuiden – De afgelopen week kregen zeker 35 jongeren een boete omdat ze tijdens de jaarwisseling een samenscholingsverbod negeerden. Het onderzoek naar de ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling is nagenoeg afgerond.

Foto: HV Zeeland

De recherche richtte het politieonderzoek op twee groepen, bestaande uit jongeren die ernstige misdrijven pleegden, zoals het gooien van explosieven naar agenten en boa’s. Tussen 31 januari en 21 maart arresteerde de politie vier jongeren uit Arnemuiden en een uit de gemeente Veere. Zij zaten vast en legden verklaringen af. Dit vijftal moet zich later voor de rechter verantwoorden.

Uitnodigingen

De tweede groep waar de rechercheurs zich op richtten, waren ruim veertig jongeren, waarvan hun identiteiten moesten worden achterhaald. Zij overtraden het samenscholingsverbod. Het lukte de politie om deze jongeren te ontmaskeren. De groep ontving half april een brief om vrijdag 22 en zaterdag 23 april op het politiebureau in Middelburg te verschijnen. 36 jongeren meldden zich en legden een verklaring af. Een meisje bleek foutief te zijn geïdentificeerd, haar zaak is geseponeerd.

Met acht jongeren die niet verschenen, wordt nog contact gelegd. Zo’n tien jongeren, die tijdens de jaarwisseling werden gearresteerd, kregen ook al eenzelfde proces-verbaal. De officier van justitie zal later beslissen welke boete wordt opgelegd. Hierbij valt te denken aan geldboetes van ongeveer 400 euro voor het overtreden van het samenscholingsverbod. Het politieonderzoek is hiermee grotendeels beëindigd.