Zwemmende man in het Spaarne raakt zoek, duikers en traumateam ingezet

Zwemmende man in het Spaarne raakt zoek, duikers en traumateam ingezet

Geplaatst op 24 april 2022, om 09:36 uur

Vanmorgen vroeg zagen bewoners een man in het water zwemmen, toen hij plots ‘koppie onder’ raakte. Hulpdiensten werden ingezet en de man werd uit het water gehaald. Hij zou volgens getuigen zijn gereanimeerd en is naar het ziekenhuis gebracht.

In het centrum van Haarlem zou de man zwemmend te zien zijn geweest. Daarna verdween hij en besloten omwonenden hulp in te schakelen. Politie, ambulances en twee duikteams van de brandweer werden ingezet. Ook kwam er een traumahelikopter ter plaatse.

De man werd binnen enkele minuten uit het water gehaald en is inmiddels naar het ziekenhuis gebracht. Een woordvoerder van de politie laat weten dat ‘de toestand van de man nog onbekend is’.