236 bekeuringen en zes aanhoudingen tijdens controle stationsgebied Utrecht

236 bekeuringen en zes aanhoudingen tijdens controle stationsgebied Utrecht

Geplaatst op 22 april 2022, om 10:19 uur

UTRECHT – In en rondom het stationsgebied Utrecht heeft de politie op donderdagavond 21 april 2022 een controle uitgevoerd. Met de actie draagt de politie met diverse partners bij aan een veiliger en prettiger stationsgebied. Tijdens de controle zijn zes aanhoudingen verricht en 236 bekeuringen uitgedeeld.

De 236 bekeuringen zijn uitgedeeld voor onder andere het reizen zonder geldig vervoersbewijs, wildplassen, het nuttigen van alcohol en verkeersovertredingen zoals mobiel bellen. Ook is er een elektrische step in beslag genomen van een groep overlast gevende jeugd in winkelcentrum Hoog Catharijne. Voor de overlast ontving de jeugd een boete.

Verschillende aanhoudingen
Tijdens de actie zijn zes aanhoudingen verricht. Onder andere een verdachte die nog werd gezocht om te worden gehoord in twee strafzaken. Ook werd er een verdachte aangehouden voor winkeldiefstal, een voor het bedreigen en beledigen van controleurs van de NS en een voor het bespugen van een beveiliger. Twee personen werden aangehouden omdat zij zich niet konden identificeren. Na controle bleek dat zij geen geldige verblijfstatus hadden in Nederland.

Integrale samenwerking
Tijdens de actie werd er door de politie weer nauw samengewerkt met Toezicht en Handhaving gemeente Utrecht, de boa’s van de vervoersbedrijven Qbuzz en Keolis, de boa’s van de NS en Trigion beveiliging.

De actie was gericht op groepen en mensen die overlast veroorzaken in winkelcentrum Hoog Catharijne, rond station Utrecht Centraal en onder het ‘bollendak’. Daarnaast werd er gecontroleerd in het station en bij de bus- en tramhaltes of reizigers in het bezit waren van een geldig vervoerbewijs.

Iets verdachts?
Ziet u zaken die volgens u niet kloppen of ondervindt u overlast? Bel 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Bel bij spoed altijd 112.