Bedreiging met vuurwapen na winkeldiefstal

Bedreiging met vuurwapen na winkeldiefstal

Geplaatst op 20 april 2022, om 12:29 uur

Amsterdam – Dinsdag 19 april 2022 heeft rond 15:30 uur een winkeldiefstal met geweld plaatsgevonden bij de Dirk van den Broek aan de Bilderdijkstraat 124 in Amsterdam-West. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen.

Rond 15:30 uur kwam de verdachte de supermarkt binnen.  In de winkel heeft hij een fles sterke drank uit de doos gehaald en onder zijn jas gestopt. Hierna is hij via het poortje bij de ingang richting zijn fiets gelopen welke hij binnen in de winkel had gestald. Op het moment dat hij door een medewerker van de Dirk van den Broek tegen wordt gehouden pakt hij uit zijn binnenzak een vuurwapen en dreigt hiermee in de richting van de medewerker. Deze laat hierna de verdachte de winkel verlaten.

De politie heeft het volgende signalement van de verdachte:

 • Man
 • Lichte huidskleur
 • 180 a 190 lang
 • Zwarte jas met capuchon (binnenzijde capuchon is oranje)
 • Zwarte broek
 • Zwarte schoenen
 • Rugzak
 • Grijs achterover gekamd haar
 • Spitse neus
 • Normaal postuur
 • Rode MacBike fiets

Getuigenoproep 
De politie heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen van deze gewelddadige winkeldiefstal. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast nog niet met de politie gesproken en heeft u iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden.