Man aangehouden in cold case Mike Duif

Man aangehouden in cold case Mike Duif

Geplaatst op 19 april 2022, om 19:38 uur

Amersfoort – De politie heeft vandaag een 54-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op de 26-jarige Mike Duif in 1996. Deze verdachte kwam 26 jaar geleden ook al in beeld bij de politie, maar is toen niet vervolgd vanwege gebrek aan bewijs. De politie komt nu opnieuw bij de Amersfoorter uit door informatie van een nieuwe getuige.

Mike gaat in de nacht van 22 op 23 februari 1996 met vrienden op stap, onder andere in Hilversum. Voordat hij in de ochtend naar huis gaat, brengt hij zijn vrienden thuis en gaat hij naar het Zandpad in Utrecht. Vrijdag 23 februari heeft een huisgenoot Mike ‘s ochtends nog in bed zien liggen. Maar ’s avonds treft hij Mike levenloos aan in hun woning aan de Ariaweg in Amersfoort. Hij is doodgeschoten.

Verder onderzoek
Ook na de recente aanhouding gaat het onderzoek in deze cold case-zaak verder. De recherche komt daarom graag in contact met mensen die meer weten over de dood van Mike. Vanwege het lopende onderzoek kan de politie op dit moment niet meer informatie delen.

Tips en beloning
In de zaak is 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Kunt u het Team Cold Cases Midden-Nederland helpen bij het onderzoek? Geef uw tip door via de opsporingstiplijn 0800-6070. Of bel vertrouwelijk met de politie via Team Nationale Inlichtingen (TNI) 088 – 661 77 34. Anoniem melden kan via 0800-7000. Tippen kan ook via het online tipformulier.