Elektrische mountainbike gestolen, verdachte aangehouden

Elektrische mountainbike gestolen, verdachte aangehouden

Geplaatst op 18 april 2022, om 08:06 uur

Renesse – Zondagmiddag rond 16.30 uur meldde een getuige bij de politie dat er een vechtpartij plaatsvond tussen twee Duitse en een Nederlandse jongen in de Zeelelieweg in Renesse. Agenten gingen ter plaatse.

Op de genoemde locatie zagen agenten drie jongeren bij een elektrische mountainbike staan. Een van de jongens werd in bedwang gehouden door de andere twee. De politie hoorde het verhaal aan.

De vader van één van de twee Duitse jongens parkeerde zijn elektrische mountainbike bij het strand na een fietstocht. Toen hij even later terug kwam bleek zijn fiets te zijn gestolen. De twee jongens besloten in de buurt te gaan zoeken en troffen op de Zeelelieweg een jongeman die op de fiets van hun vader fietste. Hij gooide de fiets op de grond en wilde weglopen, aldus de twee jongens. Zij hielden hem aan en belden de politie. Er ontstond een worsteling, omdat de aangehouden verdachte, een 17-jarige jongen uit Dordrecht, er vandoor wilde.

De verdachte is aangehouden door de politie en in een politiecellencomplex verhoord. Zondagavond tegen 22.00 uur is de verdachte in vrijheid gesteld. De twee Duitse jongens legden een verklaring af bij de politie en de eigenaar van de mountainbike deed aangifte van diefstal.