Politie houdt negen verdachten aan voor witwassen

Politie houdt negen verdachten aan voor witwassen

Geplaatst op 14 april 2022, om 08:55 uur

Spijkenisse – Dinsdag 12 april zijn door de Financiële Opsporing van de eenheid Rotterdam negen verdachten tussen de 37 en 66 jaar aangehouden op verdenking van het witwassen van crimineel verkregen geld.

Het onderzoek draait om een door de verdachten opgezette witwascarrousel waarbij contant geld met een vermoedelijk criminele herkomst op bankrekeningen van de verdachten werd gestort. Vervolgens stortten zij deze geldbedragen naar de rekening van de hoofdverdachte. Dit onder het mom van bewezen diensten. De woning van de hoofdverdachte in Spijkenisse werd doorzocht. Voor het onderzoek zijn diverse gegevensdragers en zijn administratie in beslag genomen.

Op dit moment zitten nog vier verdachten vast. Vijf anderen zijn vrij gelaten maar blijven verdachte.  De hoofdverdachte, een 54-jarige man uit Spijkenisse, wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.