Politie doet onderzoek naar incidenten bedrijfspand Huizen

Politie doet onderzoek naar incidenten bedrijfspand Huizen

Geplaatst op 14 april 2022, om 13:45 uur

Huizen – In een bedrijfspand aan de Huizermaatweg in Huizen heeft in de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 maart een kleine brand gewoed. Daarnaast heeft er tussen dinsdag 29 en woensdag 30 maart ook een vernieling van ruiten plaatsgevonden. De recherche komt graag in contact met getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben.

Rond 03.00 uur `s nachts op donderdag 17 maart kwam de melding van de brand binnen. Toen de hulpdiensten bij de Huizermaatweg aankwamen, was het vuur al uit. Op locatie was nog wel een flinke rookontwikkeling waarneembaar. Een gesprongen radiator heeft er vermoedelijk voor gezorgd dat de brand zichzelf heeft geblust. Het politieonderzoek naar deze brand loopt nog. Daarbij wordt uitgegaan van brandstichting.

Opnieuw vernieling
Tussen dinsdagavond 29 maart rond 22.30 en woensdag 30 maart rond 8.30 heeft er een nieuwe vernieling plaatsgevonden aan hetzelfde bedrijfspand aan de Huizermaatweg. Daarbij zijn twee ruiten vernield. Onduidelijk is of deze twee incidenten met elkaar te maken hebben.

Getuigen gezocht
De politie komt in dit onderzoek graag in contact met mensen die meer duidelijkheid kunnen geven over deze incidenten. Bent u getuige geweest van deze brandstichting of de latere vernieling, beschikt u over relevante camerabeelden of heeft u andere informatie die ons onderzoek kan ondersteunen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of vul onderstaand tipformulier in. U mag ook anoniem bellen naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.