Tientallen lachgasflessen aangetroffen na meerdere anonieme meldingen

Tientallen lachgasflessen aangetroffen na meerdere anonieme meldingen

Geplaatst op 13 april 2022, om 15:27 uur

Tilburg – De gemeente en politie ontvingen de afgelopen dagen meerdere anonieme meldingen over een mogelijke opslag- en verkoopplaats van lachgas op de Reitse Hoevenstraat. Toen de agenten samen met inspecteurs van de gemeente Tilburg op woensdag 13 april naar de desbetreffende locatie gingen, troffen zij inderdaad tientallen flessen met lachgas aan.

Meldingen, ook anonieme meldingen via Meld Misdaad Anoniem (M), worden altijd onderzocht. M. maakt een anonieme melding op en stuurt deze door naar één of meerdere partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten. Deze partners kunnen dan niet direct ergens binnenvallen of iemand aanhouden. Een anonieme melding moet eerst worden getoetst. Kloppen de gegevens in de melding en is er meer over een verdachte of adres bekend? Nader onderzoek kan nieuwe feiten opleveren. Onderbouwen de feiten de anonieme tip? Dan kunnen de partners overgaan tot actie. Nadat er voldoende onderzoek was gedaan naar een mogelijke opslag- en verkoopplaats bij een woning aan de Reitse Hoevenstraat, ging de politie samen met de medewerkers van de gemeente naar de locatie.

Tientallen flessen

Bij de woning stonden twee afgesloten aanhangers. Op last van de gemeente werden de sloten verbroken. Beide aanhangers bleken gevuld met tientallen gasflessen. In totaal nam de gemeente 66 flessen met lachgas in beslag. Tegen de bewoner start de gemeente een bestuurlijk onderzoek. De politie nam de twee aanhangers in beslag om te achterhalen waar ze precies vandaan komen.

Bel of mail met Meld Misdaad Anoniem

Melden kan 24 uur per dag via het online formulier. Daarnaast is M. zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur.