Wederom aanhouding in onderzoek naar fraudenetwerk

Wederom aanhouding in onderzoek naar fraudenetwerk

Geplaatst op 12 april 2022, om 11:52 uur

Brunssum – Twee weken geleden was er een integrale actiedag door Politie Limburg, FIOD, de Nederlandse Arbeidsinspectie (tot voorkort bekend als Inspectie SZW) en het Openbaar Ministerie vanwege grootschalige (internationale) fraude. In het onderzoek zijn nieuwe stappen gezet en is zondagavond een nieuwe aanhouding verricht.

Onder leiding van het OM Limburg en het Functioneel Parket werd er integraal samengewerkt door Politie Limburg, FIOD en de Nederlandse Arbeidsinspectie. De onderzoeken legden een netwerk bloot dat provincie- en landsgrenzen overschrijdt. Voor de Politie Limburg richtte het onderzoek zich vooral op de hypotheekfraude.. Lees hier meer over hoe het fraudenetwerk opereerde en de vier aanhoudingen die de politie tijdens de actiedag deed. Later die week werden er nog twee personen aangehouden. Daarover lees je hier meer.

Afgelopen zondagavond is er wederom een aanhouding verricht. Een 33-jarige vrouw uit Heerlen is in Brunssum aangehouden. De aangehouden vrouw wordt verdacht van hypotheekfraude en witwassen. Zij was eveneens werkzaam bij het landelijke hypotheekbemiddelingskantoor waar een van de andere verdachten ook werkzaam was. Deze eerder aangehouden verdachte was leidinggevende binnen die organisatie. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.