Hardleerse automobilist blijft rijden zonder rijbewijs

Hardleerse automobilist blijft rijden zonder rijbewijs

Geplaatst op 11 april 2022, om 09:39 uur

Etten-Leur – Een 19-jarige man uit Etten-Leur is zondag 10 april 2022 omstreeks 19.45 uur op het Slagveld aangehouden ter zake het rijden zonder rijbewijs in een auto en het veroorzaken van gevaar op de weg. Het is al de achtste keer dat hij een proces-verbaal krijgt voor het rijden zonder rijbewijs.

Een wijkagent zag zondagavond tijdens zijn surveillance een auto hem tegemoet komen. Hij herkende de bestuurder direct. Het is een inwoner uit Etten-Leur die geen rijbewijs heeft en geregistreerd staat als veelpleger. De diender wilde daarom een stopteken geven en zette de optische en geluidsignalen aan. Hij zag dat die bestuurder daarop zijn snelheid flink verhoogde en gevaarlijk hard over drempels en langs het winkelcentrum reed. Vervolgens reed hij zonder snelheid te verminderen langs gelijkwaardige kruisingen en over een voetgangersoversteekplaats. Op het einde van de Landmanweg raakte de vluchtauto uit zicht.

Zoekactie
Tijdens de daarop volgende zoekactie zag de agent de verdachte lopen op het Slagveld waarna de aanhouding volgde.  De auto waarin hij reed is (nog) niet aangetroffen. Hij ontkent ondanks de 100% herkenning de auto bestuurd te hebben. De wijkagent heeft hem meerdere keren gesproken en ook recent nog thuis bezocht om (tevergeefs)  een stopgesprek te houden over het vele rijden zonder rijbewijs.