Inbreker staat op camera en wordt aangehouden

Inbreker staat op camera en wordt aangehouden

Geplaatst op 10 april 2022, om 09:50 uur

Breda – De eigenaar van een autobedrijf in Breda kon afgelopen nacht de politie waarschuwen toen hij op zijn telefoon beelden van de beveiligingscamera doorgestuurd kreeg van een op handen zijnde inbraak. De toegesnelde politie hield de 22 jarige inbreker op heterdaad aan.

Zondag 10 april, kort na 01.00 uur kreeg de eigenaar van een autobedrijf aan het Zusterveld in Breda een melding op zijn telefoon dat er beweging werd geconstateerd op zijn bedrijfsterrein. Hij zag op de beelden dat een man op het afgesloten terrein was. Die man opende verschillende auto’s en scheen met een zaklamp. Nadat de garagehouder het alarmnummer had gebeld gingen agenten ter plaatse. Zij troffen op het terrein inderdaad een 22 jarige man (zonder vaste woon of verblijfplaats) aan. Hij had inbrekerswerktuig bij zich en had bovendien al diverse onderdelen van auto’s klaar liggen om mee te nemen. De verdachte werd aangehouden en in de cel gezet.