Woningoverval Eindhoven op hoogbejaard echtpaar

Woningoverval Eindhoven op hoogbejaard echtpaar

Geplaatst op 8 april 2022, om 19:43 uur

Eindhoven – Rond 16.00 uur ’s middags op donderdag 7 april wordt er aangeklopt bij de woning van een echtpaar aan de Vestdijk in Eindhoven. De bewoner van ver in de tachtig, ziet een man staan die hem om wat water vraagt. Omdat de bewoner van nature voorzichtig is, besluit hij de man niet binnen te laten maar verwijst hem naar een aantal in de buurt gelegen horecagelegenheden. Daarbij opent hij toch de deur een klein stukje. De overvaller heeft blijkbaar op die kans gewacht, want razendsnel duwt hij de bewoner weg om zelf naar binnen te kunnen.

En helaas blijkt hij niet alleen te zijn. Achter de eerste dader volgen er nog twee. De bewoner verzet zich hevig maar komt desondanks ten val en wordt door de eerste dader in bedwang gehouden. De andere daders lopen door de woning in en overrompelen daar de eveneens ruim tachtigjarige vrouw van het slachtoffer. Ondanks haar hevige schrik roept ze meermaals luid om hulp.

Daders

De bewoners worden door twee van de drie overvallers in bedwang gehouden terwijl de derde man de woning doorzoekt. Na korte tijd gaan de overvallers er met z’n drieën van door. Daarop weet de mannelijke bewoner de politie te waarschuwen. De bewoners hebben zich ondanks hun hoge leeftijd kranig verweerd tegen de overvallers en zijn gelukkig vrijwel ongedeerd, behalve een verwonding aan de pols van de man. Of de overvallers ook iets hebben buitgemaakt, wordt onderzocht.

Getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van en/of informatie over deze woningoverval. De bewoner zag dat de mannen onderling nogal in lengte verschilden, waarbij 1 overvaller beduidend langer was dan de andere twee. Is u iets opgevallen rond 16.00 uur die donderdag? Heeft u camerabeelden van de omgeving van de Vestdijk in Eindhoven tussen 15.00 en 16.00? Gemaakt met een vaste camera, dashcambeelden of door passanten? Die kan de politie goed gebruiken. Of zegt de combinatie van de lange man met twee iets kleinere verdachten u iets? Ook dan hoort de politie graag van u! Tippen mag ook anoniem.