Schot gelost tijdens overval tabakswinkel

Schot gelost tijdens overval tabakswinkel

Geplaatst op 7 april 2022, om 10:05 uur

Amsterdam – De politie zoekt getuigen van een zeer gewelddadige overval op de tabakswinkel in de Pieter Baststraat van donderdagavond 31 maart 2022. Tijdens de overval is zowel met een vuurwapen een schot gelost als gestoken met een mes. De politie is op zoek naar de twee overvallers.

Omstreeks 22.30 uur lopen twee mannen de tabakszaak in. Onder dreiging van een groot mes en een vuurwapen plegen zij een overval op de winkel. Op dat moment zijn er twee medewerkers aanwezig. Eén medewerker weet weg te komen. De andere medewerker raakt betrokken bij een worsteling en wordt daarbij gestoken. Ook lost één van de overvallers een schot met een vuurwapen. De medewerker is daarbij niet geraakt. Daarna vluchten de twee verdachten met buit de winkel uit.

Signalement
De volgende omschrijvingen van de verdachten zijn bekend:

Verdachte 1;
-Man
-1.70m – 1.80m lang
-Slank postuur
-Tussen de 19 en 23 jaar oud
-Licht getinte huidskleur
-Droeg een zwart regenpak (mogelijk van het merk HEMA) met een witte reflecterende streep op de borst, doorlopend over de rug
-Zwarte (bivak)muts
-Zwarte handschoenen
-Zwart mondkapje
-Vlucht met grote rode big shopper tas met wit logo “Dirk”
-Mes in rechter hand

Verdachte 2;
-Man
-1.70m lang
-Dun postuur
-Tussen de 19 en 23 jaar oud
-Zwarte kleding; gewatteerde jas met capuchon, zakken met witte ritsen
-Zwart/wit gasmasker
-Zwarte handschoenen
-Zwart vuurwapen in zijn rechter hand

Tips?
Heeft u meer informatie over dit incident dat kan bijdragen aan het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. U kunt uw informatie ook met de politie delen via het tipformulier.