Explosief gevonden na wilde achtervolging over A2 en A27

Explosief gevonden na wilde achtervolging over A2 en A27

Geplaatst op 2 april 2022, om 12:20 uur

Brabant/Hilversum/Utrecht – Zaterdagochtend 2 april werd een man aangehouden na een achtervolging over de A2 en de A27. De politie is nog op zoek naar meerdere verdachten.

Rond 04.45 uur komt er een melding binnen bij de meldkamer in Midden-Nederland, dat er een verdachte auto rijdt in Brabant. De auto wordt snel opgespoord en er ontstaat een lange achtervolging. Met meerdere politieauto’s en ondersteuning vanuit de lucht door de politiehelikopter wordt de achtervolging ingezet.

Aanhouding
Op de A27, ter hoogte van Amelisweerd, komt de auto tot stilstand en de inzittenden gaan er te voet vandoor. Een van de verdachten wordt hierna in de omgeving aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en onderzoek. De andere verdachten weten te ontkomen. Tijdens de achtervolging zijn ook waarschuwingsschoten gelost.

A27 afgesloten
Nadat de auto tot stilstand was gekomen, werd de gehele A27 in beide richtingen afgesloten voor het politieonderzoek. De EOD werd opgeroepen omdat er mogelijk sprake was van een explosief. Na onderzoek bleek dat het inderdaad om een explosief ging en deze werd door de EOD veilig afgevoerd. De weg werd rond 12.30 uur weer vrijgegeven voor het verkeer. De auto is meegenomen voor onderzoek.

Getuigen gezocht
De recherche is een onderzoek gestart en wil graag met getuigen spreken die meer kunnen vertellen. Weet jij waar de overige verdachten heen zijn gevlucht? Of heb je andere informatie wat kan helpen bij het onderzoek? Deel dit dan via 0900-8844 of vul onderstaand tipformulier in. Anoniem tippen kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.