Veelpleger verdacht van elf inbraken in onder meer scouting- en sportclubs

Veelpleger verdacht van elf inbraken in onder meer scouting- en sportclubs

Geplaatst op 23 maart 2022, om 11:00 uur

Udenhout – De politie verdenkt een 41-jarige veelpleger uit Dongen van een serie inbraken in scouting- en sportclubs en een horecazaak. De politie betrapte de Dongenaar in de vroege ochtend van woensdag 9 maart jl. op heterdaad bij een inbraak in een scoutingclub aan de Groenstraat. Bij de doorzoeking van de woning van de (ex) vriendin van de verdachte werden veel gestolen goederen aangetroffen die op dit moment al gelinkt kunnen worden aan acht verschillende inbraken. Forensisch onderzoek levert aanwijzingen op voor betrokkenheid van de Dongenaar bij nog drie inbraken. De verdachte zit nog in voorarrest.

Actie Flexteam
Agenten van het Flexteam van het politiedistrict Hart van Brabant draaiden de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 maart jl. een actie vanwege recente inbraken bij scoutinggroepen in de regio. De dienders kwamen eerst uit bij een scouting gebouw in Loon op Zand. Daar bleek de dader al zonder buit gevlucht te zijn.  Kort daarna hadden de agenten bij een scoutingclub  in Udenhout een ‘heterdaadje’. De politiemensen zagen dat er daar een deur van het pand open ging. Een man kwam naar buiten die in eerste instantie gevolg leek te geven aan de bevelen om zijn handen omhoog te doen en naar hen toe te komen. Op het laatste moment rende hij echter hard weg. Hij werd achterhaald en aangehouden.

 

Doorzoeking en forensisch onderzoek
Bij het doorzoeken van de woning van de (ex) vriendin van de verdachte werd onder meer snoepgoed, twee gitaren, twee laptops en een beamer  aangetroffen.   Via sociale media werden afbeeldingen vrijgegeven van de laptops en gitaren. Door deze publicaties maar ook door eigen rechercheonderzoek konden acht inbraken aan de inbeslaggenomen goederen gekoppeld worden. Door sporenonderzoek en het vergelijken van de werkwijze konden nog drie inbraken aan de verdachte gelinkt worden.  

Zaken
Het gaat naast de zaken in Loon op Zand en Udenhout om recente diefstallen met braak bij scoutinggebouwen in Etten-Leur, St. Michielsgestel, Rijen en Woudrichem, twee inbraken in een horecazaak in Raamsdonksveer, een inbraak in een kloostergebouw met verschillende gebruikers in Raamsdonk en een kraak bij een handbal- en een hockey vereniging in Raamsdonksveer.  Opvallend is dat bij sommige inbraken de buit gering maar de schade groot is. Zo werden bij de hockeyvereniging in Raamsdonksveer enkele Marsen en pakjes kauwgom buitgemaakt maar bedroeg de schade circa 3500 euro. Het rechercheonderzoek wordt voortgezet.