Poging overval bij horecazaak

Poging overval bij horecazaak

Geplaatst op 22 maart 2022, om 12:25 uur

Den Haag – Twee onbekend gebleven mannen bedreigden maandagavond de eigenaar van een horecazaak aan de Wagenstraat met een mes en wilden hem overvallen. Dit mislukte doordat de eigenaar in zijn auto zat en direct de politie belde.

De eigenaar verliet na sluiting (rond 23.45 uur) zijn horecazaak aan de Wagenstraat en liep naar zijn auto. Op het moment dat hij in zijn auto stapte, benaderden twee in het zwart geklede mannen hem. De mannen droegen bivakmutsen en één had een mes bij zich en tikte ermee op de autoruit. Het slachtoffer besloot niet uit te stappen en belde direct de politie. Na enkele minuten vluchtten de overvallers op één scooter richting de Bierkade. Het bleef bij een overvalpoging. De eigenaar besloot (nog) geen aangifte te doen. Was u getuige van deze overvalpoging dan komen wij graag in contact met u. Bel ons op 0900-8844.

Veel buit en zo min mogelijk risico
Overvallers kiezen meestal voor een doelwit dat veel buit oplevert met zo min mogelijk risico. Ze willen snel geld in handen hebben, zonder herkend te worden. Daarom laten ze zich minder vaak zien op plekken die goed beveiligd zijn.

Bent u eigenaar of beheerder van een horecazaak of een winkelpand? Denk er dan aan om:

  • Opvallend gedrag binnen en buiten de zaak direct te melden via 112
  • Open en sluit de zaak nooit alleen, wees alert en kijk goed om je heen.
  • Neem dagopbrengsten nooit mee naar huis. Schakel een professioneel waardetransportbedrijf in.
  • Moet u toch geld naar de bank brengen? Breng dit dan altijd met twee personen, op wisselende tijdstippen en via wisselende routes.

Wat te doen bij een overval?

  • Accepteer dat u overvallen wordt, speel niet de held, werk mee en blijf zo rustig mogelijk.
  • Geef het geld/goed waar om gevraagd wordt af.
  • Kijk en blijf kijken om een zo goed mogelijk signalement aan ons te kunnen doorgeven.
  • Let goed op de stem en het uiterlijk van de overvaller (niet op het wapen).