Drie aanhoudingen na wapenvondst Rotterdam

Drie aanhoudingen na wapenvondst Rotterdam

Geplaatst op 20 maart 2022, om 00:11 uur

Rotterdam – Twee vrouwen van 42 en 44 jaar en een 23-jarige man, allen uit Rotterdam, zijn op 19 maart in Rotterdam aangehouden.

Stockfoto politie
Het drietal werd gearresteerd, nadat de politie informatie had gekregen dat op de Kruiskade een man met een mes was gezien. De man werd gevonden, maar had geen mes bij zich en kon zijn weg vervolgen. Agenten hadden echter reden om verder onderzoek te doen en daaruit kwam naar voren dat in een auto die in de buurt geparkeerd stond, een vuurwapen zou liggen. Dat bleek ook zo te zijn en aan deze auto konden drie mensen gekoppeld worden die een eindje verderop op straat bleken te staan. Deze drie personen werden aangehouden in verband met dat vuurwapen en zijn ingesloten.

Tipgeldregeling
Het houden en gebruiken van vuurwapens is onacceptabel. De politie geeft hoogste prioriteit aan de aanpak van het gebruik van vuurwapens. Maar daarvoor zijn tips van burgers cruciaal. Heeft u vermoedens van vuurwapenbezit, meld het! Voor het melden van vuurwapenbezit is er een speciale tipgeldregeling. U kunt een beloning van 750,- (max) ontvangen als we door uw tip een vuurwapen vinden.