Man neergeschoten in de Agatha Dekenstraat

Man neergeschoten in de Agatha Dekenstraat

Geplaatst op 18 maart 2022, om 11:02 uur

Amsterdam – In de Agatha Dekenstraat in Amsterdam West is op donderdag 17 maart een 45-jarige man neergeschoten. Het slachtoffer is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert buiten levensgevaar. De recherche is op zoek naar getuigen en camerabeelden van de omgeving.

Het slachtoffer is rond 19.45 uur neergeschoten in de Agatha Dekenstraat, maar hij weet zich te verplaatsen naar de De Clerqstraat waar hij wordt geholpen door diverse hulpdiensten. Er wordt door politieagenten een tourniquet aangelegd om ernstig bloedverlies te voorkomen. Het slachtoffer wordt direct overgebracht naar het ziekenhuis. Mogelijk is er voor het schietincident een ruzie geweest tussen twee mannen en het slachtoffer. Een van de verdachten heeft het slachtoffer meerdere keren beschoten. De recherche en Forensische Opsporing hebben uitgebreid onderzoek gedaan in de Agatha Dekenstraat. Er zijn hulzen en diverse sporen veiliggesteld ten behoeve van het onderzoek.

De recherche komt graag in contact met getuigen en bewoners die mogelijk camerabeelden hebben van de omgeving. Neem contact op met onderstaande telefoonnummers of gebruik het tipformulier. Verwijs daarbij naar proces-verbaalnummer PL1300 2022052603.