Twee aanhoudingen verricht voor afpersing in Utrecht

Twee aanhoudingen verricht voor afpersing in Utrecht

Geplaatst op 16 maart 2022, om 10:12 uur

Utrecht – Woensdag 16 maart 2022 zijn twee broers van 21 jaar en 23 jaar uit Utrecht aangehouden. Zij worden verdacht van bedreiging en afpersing van een 21-jarige Utrechter. Het onderzoek naar mogelijke andere betrokkenen loopt nog.

De afgelopen drie maanden werd er veel druk op het slachtoffer uitgeoefend en werd hij met geweld bedreigd om geld af te staan aan de verdachten. De afpersing begon met kleine bedragen en liep uiteindelijk op tot enkele duizenden euro’s. Het is mogelijk dat meer verdachten betrokken zijn geweest bij de bedreigingen en/of afpersing. Er wordt in het onderzoek rekening gehouden met meerdere aanhoudingen in de toekomst.

Slachtoffers

Ben jij ook slachtoffer van afpersing en/of (gewelddadige) bedreiging? Je bent nooit verplicht om te betalen en we adviseren je altijd contact te zoeken met de politie. Als verdachten eenmaal betalingen ontvangen, is de kans groot dat de afpersing en bedreigingen gewoon doorgaan. Je kunt dit melden door te bellen met 0900-8844 of via het onderstaande meldformulier. Word je ter plekke met geweld bedreigd? Bel dan direct 112!

Liever anoniem melding maken? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of vul online dit formulier in.