Politie zoekt in woning in verband met onderzoek naar handgranaat

Politie zoekt in woning in verband met onderzoek naar handgranaat

Geplaatst op 16 maart 2022, om 16:29 uur

IJsselstein/Hedel – De politie heeft vandaag een zoeking gedaan in een woning in IJsselstein in verband met het onderzoek naar het gooien van een handgranaat in Kerkdriel. Dat gebeurde begin 2020. De aanslag met de handgranaat maakte deel uit van een langdurige afpersingszaak van een fruitbedrijf in de regio. Uit onderzoek bleek dat er eerst een condoleancekaart door de brievenbus werd gedaan, daarna werd het huisnummer op de gevel van het appartementencomplex gespoten. Tot slot gooide iemand de handgranaat naar het complex en rende weg met de handen voor zijn oren.

Er werd eerder al een verdachte in IJsselstein aangehouden voor deze zaak, hij is in eerste aanleg veroordeeld tot vijf jaar cel. Er loopt nog een hoger beroep. De rechtbank concludeerde al dat er meer mensen betrokken zijn geweest bij de zaak. De politie is in het onderzoek op informatie gestuit die leidde naar een woning in IJsselstein.

Tot nu toe is er geen nieuwe aanhouding verricht. Mede op basis van de aangetroffen informatie hoopt de politie op korte termijn alsnog een verdachte aan te houden voor deze zaak.