Politie arresteert opnieuw twee oudjaar-relschoppers

Politie arresteert opnieuw twee oudjaar-relschoppers

Geplaatst op 16 maart 2022, om 15:03 uur

Arnemuiden – Begin deze week arresteerde de politie twee jongeren voor de ongeregeldheden die tijdens oudejaarsdag en de jaarwisseling in Arnemuiden plaatsvonden.

Foto: HV Zeeland

Afgelopen zondag (13 maart) arresteerden agenten een 20-jarige man uit Arnemuiden. Hij was al aangehouden tijdens de jaarwisseling. Politie en justitie verdenken hem ervan dat hij een cobra naar de mobiele eenheid gooide. De Arnemuidenaar is verhoord en wordt vandaag (woensdag) voor de Rechter-Commissaris geleid.

Opnieuw gearresteerd

Maandagmiddag 14 maart volgde de arrestatie van een 23-jarige man uit Arnemuiden. Ook hij werd tijdens de jaarwisseling gearresteerd. Hij legde op nieuwjaarsdag al een verklaring af in verband met het overtreden van het samenscholingsverbod. Uit nader onderzoek bleek dat hij ook nog een bierfles naar de mobiele eenheid gooide en agenten beledigde. Hij heeft diezelfde dag een verklaring afgelegd en mocht aan het eind van de dag het politiecellencomplex verlaten. Hij moet zich later voor zijn aandeel verantwoorden.

Onderzoek ongeregeldheden voortgezet

Maandag 31 januari werd de eerste verdachte, namelijk een 21-jarige man uit de gemeente Veere, gearresteerd. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld. Het onderzoek naar zijn aandeel loopt nog.

Het rechercheonderzoek naar de ernstige ongeregeldheden in Arnemuiden tijdens oudejaarsdag en de jaarwisseling is nog in volle gang. De politie verwacht dan ook dat meer jongeren worden opgepakt. Zo zoekt de politie nog steeds getuigen en onder andere ook de verdachte van het gooien van zwaar vuurwerk op oudjaarsmiddag, waarbij een agent gewond raakte. Ook is de politie nog op zoek naar een man, die na de jaarwisseling een bierfles en een krat bier naar de mobiele eenheid gooide. De politie heeft beelden van deze incidenten. Deze verdachten en de getuigen worden opgeroepen zich te melden. Bel de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006. Belt u liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). U kunt ook een tipformulier invullen. Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2022000292.

Onderzoek samenscholingsverbod

Verder wordt er nog onderzoek gedaan naar de tientallen jongeren die het samenscholingsverbod negeerden.