VIDEO: Grote uitslaande brand in bouwmarkt in Baarn

VIDEO: Grote uitslaande brand in bouwmarkt in Baarn

Geplaatst op 16 maart 2022, om 19:55 uur

Baarn – Bij een bouwmarkt aan de Hermesweg in Baarn is woensdagavond een grote brand uitgebroken. “De vlammen slaan er aan alle kanten uit”, ziet woordvoerder Danny Volmer. “Brandweerpersoneel is op dit moment alles op alles aan het zetten om te voorkomen dat het overslaat naar naastgelegen gebouwen.”

De brand woedt in de BPG Bouwmarkt Baarn. Volgens een woordvoerder gaat het om een ‘zeer grote, uitslaande brand’. Op foto’s is te zien hoe de vlammen uit het gebouw slaan. Meerdere eenheden vanuit de regio zijn onderweg naar de bouwmarkt. Ook heeft de brandweer meerdere tankwagens gealarmeerd. Ook is de omgeving ruim afgezet en er zijn flinke rookwolken te zien.

De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand omdat ze extra blusvoertuigen nodig hebben. Volgens de woordvoerder van de brandweer komen er veel mensen op de brand af  “Geef de hulpdiensten de ruimte en hinder deze niet.” Dat er geen gewonden zijn wordt nog niet met honderd procent zekerheid uitgesloten, maar volgens een woordvoerder ‘lijkt het er niet op’.

De brand zorgt ook voor verkeershinder. Bij afrit Soes is richting Apeldoorn de rechterrijstrook dicht. “Naast dat de brand verkeer af kan leiden, kan ook het zicht verminderd zijn. Blijf daarom alert en pas je rijstijl aan.” aldus Rijkswaterstaat.

Bouwmarkt Baarn zit vlakbij bij het bekende woonwarenhuis Nijhof op industrieterrein Noorschil. Er zijn hier meerdere (woon)bedrijven gevestigd.

Foto’s Luke Beens / Persbureau-Heitink