Grootschalig onderzoek naar drugs en vuurwapens

Grootschalig onderzoek naar drugs en vuurwapens

Geplaatst op 15 maart 2022, om 17:10 uur

Arnhem – Op meerdere locaties in en rond Arnhem zijn vandaag doorzoekingen gedaan in een onderzoek naar productie en handel van drugs, vuurwapens en witwassen. Zes personen aangehouden. Ook zijn meerdere vuurwapens, auto’s, goederen en administratie in beslaggenomen.

Het onderzoek is gestart na onderschepte cryptocommunicatie. Na de grootscheepse actiedag van vandaag gaat het onderzoek verder.

Doorzoekingen

Bij de actiedag zijn naast politie en OM ook belastingdienst, douane en defensie betrokken. Ook heeft het Landelijk Team Specialistische Doorzoekingen geholpen met honden die speuren naar verdovende middelen, vuurwapens en geld.

Locaties

De zes mannen die zijn aangehouden zijn in de leeftijd van 31 tot en met 50 jaar en zijn afkomstig uit Arnhem.

Naast woningen en bedrijfspanden in Arnhem zijn woningen en bedrijfspanden doorzocht in Lathum en Amsterdam. Op meer dan 25 locaties zijn invallen en doorzoekingen gedaan.

Ondermijning

Bij drugs- en vuurwapencriminaliteit spreken we over ondermijning. Ondermijning is een probleem dat de maatschappij verzwakt en uiteindelijk zelfs ontregelt. Je kunt ondermijning zien als het constante gebeuk van georganiseerde criminaliteit (onderwereld) op onze samenleving (bovenwereld).

^MvS