Oudere bewoners opgeschrikt door explosie

Oudere bewoners opgeschrikt door explosie

Geplaatst op 13 maart 2022, om 10:55 uur

Amstelveen – In de nacht van vrijdag 11 maart op zaterdag 12 maart is er een explosie geweest bij een woning aan de Hoeksewaard in Amstelveen. De bewoners zijn niet gewond geraakt. De recherche is dringend op zoek naar getuigen.

Rond 04.00 uur liggen de bewoners , een 70- jarige man en 72-jarige vrouw, te slapen als ze ineens een harde knal horen. Eenmaal beneden zien ze dat er een aanzienlijke schade is in en aan om de woning. Agenten en medewerkers van de Forensische Opsporing hebben ter plaatse onderzoek gedaan en sporen veiliggesteld. Uit dit onderzoek is gebleken dat zwaar vuurwerk bij de woning tot ontploffing is gebracht. 

Getuigen zouden kort na de ontploffing twee fietsers in de omgeving van de woning  hebben gezien. Het zou mogelijk zijn dat hen iets is opgevallen. De recherche wil graag in contact komen met deze personen.

Volgens getuigen zouden er kort na de ontploffing twee personen gefietst hebben in de omgeving van de woning. Het zou mogelijk kunnen dat zij meer hebben gezien. De recherche wil ondanks deze informatie nog meer getuigen en/of betrokkenen spreken. Ook mensen die informatie hebben over de reden waarom deze woning doelwit is van een explosie, spreken zij graag.

 

Getuigenoproep

De recherche wil graag getuigen en/of betrokkenen spreken die informatie hebben over de toedracht van deze explosie. Bent u toevallig één van de fietsers die iets heeft gezien? Is u iets opgevallen rond het tijdstip van de explosie? Of heeft u beelden die ons kunnen helpen bij het oplossen van deze zaak? Neem dan alstublieft contact met ons op via onderstaande mogelijkheden.  

Geeft u telefonisch tips? Vermeld daar dan bij proces-verbaalnummer PL1300_2022048294.