Spookrijders op vluchtstrook na file A29: ‘Levensgevaarlijk’

Spookrijders op vluchtstrook na file A29: ‘Levensgevaarlijk’

Geplaatst op 12 maart 2022, om 18:55 uur

A29 – De Volkerakbrug op de A29 kampt met een storing en dat leidt tot enorm lange files. Een aantal automobilisten zijn het wachten zat en rijden achteruit over de vluchtstrook om zo een andere afslag te nemen. “Spookrijden is levensgevaarlijk én niet de bedoeling. Je brengt jezelf en andere weggebruikers in gevaar.” aldus Rijswaterstaat.

Rijkswaterstaat heeft op Twitter beelden gedeeld waarop te zien is hoe meerdere automobilisten hun voertuig keren en over de vluchtstrook tientallen meters in de tegengestelde richting aan het rijden zijn. Sommige bestuurders reden zelfs achteruit over de vluchtstrook. Rijkswaterstaat heeft er geen goed woord voor over en laat dit ook nadrukkelijk weten op Twitter.