Anonieme tip leidt naar versnijdingspand Rotterdam

Anonieme tip leidt naar versnijdingspand Rotterdam

Geplaatst op 12 maart 2022, om 09:18 uur

Rotterdam – Dankzij een anonieme tip kon de politie een versnijdingspand op de Schansweg in Rotterdam ontmantelen. Acht mannen van Albaneze afkomst zijn aangehouden.

Een versnijdingspand is een pand waar drugs, meestal cocaïne, wordt versneden en vermengd met andere stoffen om het volume toe te laten nemen en zo meer aan de drugs te kunnen verdienen. De politie ontving vrijdag een tip dat een dergelijk pand op de Schansweg in Rotterdam zou zitten.

Vrijdagavond ging de politie ter controle naar de genoemde woning. In de woning waren diverse chemicaliën en versnijdingsmiddelen aanwezig en materieel dat bij het versnijden gebruikt wordt. De acht mannen die in de woning aanwezig waren, hebben geen vaste woon- of verblijfplaats, zijn tussen de 21 en 50 jaar oud en waren van Albaneze afkomst. Zij zijn aangehouden. 

Panden waar drugs wordt opgeslagen, versneden of verhandeld trekken criminelen en geweld aan. Het merendeel van de schietincidenten is drugsgerelateerd. Help mee het geweld te stoppen en meld verdachte situaties. Ziet u vreemde mensen op vreemde tijdstippen regelmatig in en uit een woning? Soms met grote tassen. Komen er regelmatig op vreemde tijdstippen wisselende mensen aan de deur? Zijn ramen altijd verduisterd met gordijnen en is onduidelijk wie er in de woning woont? Dan kan het gaan om een drugspand. Heeft u vermoedens, meld dit bij de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem tip dan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Ook kunt u terecht bij TCI, Team Criminele Inlichtingen voor een vertrouwelijk gesprek.