Veel drugs aangetroffen bij controle woning Bergen op Zoom

Veel drugs aangetroffen bij controle woning Bergen op Zoom

Geplaatst op 8 maart 2022, om 14:13 uur

Bergen op Zoom – De politie assisteerde maandag bij een controle op spookbewoning door medewerkers van de gemeente Bergen op Zoom. Bij een woning aan het Hof van Valkenburg in Bergen op Zoom troffen de controleurs een situatie aan die door de politie verder werd opgepakt.

In de woning waren vier mannen aanwezig. Zij reageerden direct agressief op de aanwezigheid van de gemeente-ambtenaren en de politie. Het leek erop of de mannen onder invloed van verdovende middelen waren. In de woning zagen de controleurs verschillende soorten drugs op tafel  liggen. Er stond een bak met wit poeder en henneptoppen lagen voor het grijpen. De situatie werd bevroren en door de politie werd de rechter-commissaris gevraagd om toestemming voor de doorzoeking van het pand. Die werd gegeven.

Aangehouden
Alle vier de aanwezigen zijn aangehouden door de politie. Zij zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Het gaat om twee mannen uit Malden van 27 en 28 jaar oud, een man van 22 die niet is ingeschreven in een gemeentelijke basisadministratie en de bewoner van de woning aan het Hof van Valkenburg.

Eén van de verdachten zag kans om een gedeelte van het witte poeder door het toilet te spoelen. Deze man werd door de agenten geboeid bij de andere verdachten teruggebracht. De resten zijn in beslag genomen, het gaat vermoedelijk om amfetaminepoeder. Tijdens de huiszoeking troffen de agenten onder meer hennep, xtc-pillen, hasj, een busje pepperspray, (vermoedelijk) gestolen paspoorten en een grote hoeveelheid contanten (duizenden euro’s).

Alle spullen die vatbaar waren voor inbeslagname zijn door de politie meegenomen. Alle verdachten zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zijn ze ingesloten en in verzekering gesteld in afwachting van hun verhoor. De mannen worden verdacht van handel in soft- en harddrugs, witwassen, wapenbezit en heling/diefstal van identiteitsdocumenten.