583 boetes uitgedeeld bij verkeerscontroles Heiloo

583 boetes uitgedeeld bij verkeerscontroles Heiloo

Geplaatst op 7 maart 2022, om 10:49 uur

Heiloo – Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Afgelopen maand februari is verdeeld over de maand op verschillende tijden opvallend en onopvallend gecontroleerd op de Kennemerstraatweg in Heiloo.

De Kennemerstraatweg is een belangrijke en drukke hoofdweg in Heiloo. Volgens omwonenden ervaren zij regelmatig overlast van het verkeer op deze weg en zouden zich gevaarlijke situaties voordoen. Dit zou voornamelijk plaatsvinden in het gedeelte tussen de N9 en de kruising met de Kerkelaan. Vooral hier zijn de weggebruikers door de politie extra gecontroleerd op onder andere snelheid, het niet handsfree bellen met of het vasthouden van een mobiele telefoon, het dragen van veiligheidsgordels en valhelmen en hun verkeersgedrag.

Bij de controles zijn uiteindelijk 583 boetes uitgedeeld. De meeste boetes zijn uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid (562 boetes). De hoogste overschrijding was 32 km per uur te hard. Verder werden er nog 12 bekeuringen uitgeschreven voor gebreken aan de voertuigen. Eén persoon werd bekeurd voor een losse lading in zijn aanhangwagen. Ook kregen drie mensen een boete voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Daarnaast bekeurde de politie nog twee mensen voor het niet dragen van een autogordel, twee mensen voor het rijden op het fietspad met een bromfiets en één bestuurder van een auto voor het negeren van een rood verkeerslicht op de kruising met de Kerkelaan.

2022020879