Agressieve winkeldief aangehouden

Agressieve winkeldief aangehouden

Geplaatst op 4 maart 2022, om 11:53 uur

Tilburg – Politiemensen hebben donderdag 3 maart 2022 omstreeks 17.50 uur, samen met een beveiligingsbeambte, in de Hendrik de Keijserstraat een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had geprobeerd een pakje sigaretten te stelen bij een supermarkt in de Jan Heijnsstraat.

Toen hij de winkel verliet, ging de beveiliger achter hem aan en belde ondertussen de politie. Agenten zagen de mannen in de Hendrik de Keijserstraat lopen en wilden de verdachte aanhouden, maar die verzette zich tegen zijn aanhouding. De beveiliger kwam de agenten te hulp, maar raakte daarbij gewond. Hij moet zich onder doktersbehandeling stellen.

AVIM

Na zijn aanhouding bleek dat de verdachte een klein mes bij zich had. Uit politieonderzoek bleek bovendien dat de man een winkelverbod had voor het hele winkelcentrum én dat hij vermoedelijk helemaal niet in Nederland mag verblijven. Politiemensen van de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM, vroeger Vreemdelingenpolitie genoemd) doen onderzoek naar de verblijfsrechtelijke status van de man. Hij is voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet.