Drie verdachten aangehouden na overval

Drie verdachten aangehouden na overval

Geplaatst op 2 maart 2022, om 07:59 uur

Uitgeest – Dinsdagochtend rond 09:30 uur hebben meerdere personen een overval gepleegd bij een winkel aan de Westerwerf in Uitgeest. Zij stapten daarna in een personenauto en gingen met een onbekende buit ervandoor. Kort daarop wist de politie de auto te achterhalen en hield de inzittenden aan. De 17-jarige jongeman uit Soest, de 18-jarige man uit Leusden en een 18-jarige Amsterdammer zijn ingesloten en zitten vast voor verder onderzoek. Niemand raakte bij de overval gewond.

In de ochtend kwamen twee donkere geklede personen de winkel in. Meteen begonnen zij te schreeuwen, eisten waardevolle spullen en bedreigden de aanwezige klanten en personeel met een wapen. Daarna gingen zij met de buit naar buiten en stapten in een personenauto die klaarstond. Zij reden weg in noordelijke richting.

De politie werd direct gealarmeerd en startte een zoekactie. Hierbij werd ook een politiehelikopter ingezet. Uiteindelijk wist de politie de auto met de verdachten tot stoppen te dwingen op de Kanaalweg t.h.v. de kruising met de Rosendaal in Heiloo. De drie verdachten werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Zij zitten nog vast voor verhoor.

De recherche doet verder onderzoek naar de overval.

Rectificatie
Eerder berichtte de politie via Twitter dat er vier verdachten waren aangehouden. Later bleek het te gaan om drie verdachten. Dit is dus in eerste instantie foutief bericht.

2022039788