Politie zoekt getuigen van ernstige mishandeling Utrecht

Politie zoekt getuigen van ernstige mishandeling Utrecht

Geplaatst op 1 maart 2022, om 16:50 uur

Utrecht – De politie is dringend op zoek naar mensen die getuigen waren van een ernstige mishandeling die op vrijdag 11 februari 2022 rond 19:00 uur plaatsvond op de kruising Rijnlaan met de Balijelaan. Op die avond werd een voetganger door een automobilist mishandeld en raakte hierbij gewond. Omstanders hebben de gewonde voetganger overeind geholpen. De politie komt vanwege het onderzoek graag in contact met deze omstanders of andere mensen die hier getuige van waren.

Op vrijdag 11 februari 2022 rond 19:00 uur wil een 37-jarige man de Rijnlaan oversteken ter hoogte van het stoplicht bij de kruising Rijnlaan met de Balijelaan. Hij krijgt als voetganger groen licht, maar op het moment dat hij wil oversteken slaat een auto ter hoogte van zijn linkerzijde rechtsaf en wordt hem de weg afgesneden. De bestuurder rijdt de man bijna aan, waarop hij op het raam van de auto tikt. Dit leidt tot agressie bij de bestuurder, die uit zijn auto stapt en achter de man aan rent. De bestuurder geeft de man een klap op zijn achterhoofd waardoor de 37-jarige man op de grond valt. Eenmaal op de grond schopt de bestuurder de man meerdere malen in het gezicht en zijn buik. De bestuurder dwingt de man zich te verontschuldigen en geeft hem daarna nog een klap tegen zijn hoofd. De bestuurder rijdt er vervolgens vandoor. De gewonde man wordt daarna overeind geholpen door omstanders.

Signalement verdachte
De bestuurder is vermoedelijk een jongeman rond de 20 jaar oud. Hij had zwart haar, een zwarte baard en een licht getinte huidskleur. Hij droeg een grijs joggingspak met een zwarte mouwloze bodywarmer. Hij sprak Nederlands.

Wie is hier getuige van geweest?
De politie doet onderzoek naar deze mishandeling en is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

  • Heeft u rond 19:00 uur deze mishandeling gezien bij de kruising Rijnlaan met de Balijelaan?
  • Heeft u een camera in de buurt en beelden van de verdachte en/of de auto?
  • Of heeft u andere informatie over deze mishandeling?

Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000. U kunt ook uw tips en beelden toesturen via onderstaand tipformulier. Alvast bedankt!