Jongen (14) dood aangetroffen in woning: slachtoffer stierf mogelijk door verwaarlozing

Jongen (14) dood aangetroffen in woning: slachtoffer stierf mogelijk door verwaarlozing

Geplaatst op 28 februari 2022, om 19:06 uur

In een woning aan de Kampheidelaan in Turnhout is vrijdag een 14-jarige jongen dood aangetroffen. De onderzoeksrechter heeft zes personen die in de woning verbleven aangehouden. Dat bevestigt het parket in Antwerpen. De politie gaat er voorlopig van uit dat de jongen om het leven kwam door verwaarlozing.

De feiten kwamen aan het licht nadat de moeder van het slachtoffer aangifte deed bij de politie, omdat ze zich ernstige zorgen maakte over haar drie kinderen, die allemaal bij hun vader verbleven. De lokale politie van de regio Turnhout ging vrijdagmiddag over tot een controle en trof het slachtoffer levenloos aan in bed. De twee andere kinderen zouden wel in goede gezondheid verkeren.

Wanneer de 14-jarige jongen precies om het leven is gekomen, is niet duidelijk. Mogelijk was hij al enkele weken overleden toen de politie vrijdagnamiddag zijn lichaam ontdekte. Het parket werd op de hoogte gebracht en het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. Er werd dit weekend ook een autopsie uitgevoerd op het lichaam. Die bracht echter nog geen duidelijkheid over het precieze tijdstip van het overlijden of over de doodsoorzaak.

Vader opgepakt
Het onderzoek leidde tot zes arrestaties. “Zes mensen werden het afgelopen weekend aangehouden op verdenking van het opzettelijk onthouden van voedsel en verzorging zonder oogmerk te doden, met de dood tot gevolg en schuldig verzuim”, zegt Kristof Aerts van het parket in Antwerpen.

Onder die zes personen – tussen 31 en 43 jaar – die zijn aangehouden, zijn ook de vader van het kind en zijn nieuwe vriendin.

Dinsdag verschijnen de zes aangehouden personen voor de raadkamer.