Elf aanhoudingen rond Vitesse – Rapid Wien

Elf aanhoudingen rond Vitesse – Rapid Wien

Geplaatst op 25 februari 2022, om 11:10 uur

Arnhem – De politie heeft donderdagavond elf aanhoudingen verricht rond de wedstrijd tussen Vitesse en Rapid Wien. Het gaat zowel om supporters uit Oostenrijk als Vitesse-supporters.

In de Arnhemse binnenstad zochten supporters van Rapid Wien voor de wedstrijd de confrontatie met supporters van Vitesse. Op en rond het Jansplaats werden direct drie aanhoudingen verricht. Door het snelle optreden van de Mobiele Eenheid kon worden voorkomen dat de supporters uit Wenen de Korenmarkt op konden komen, waar op dat moment Vitesse-supporters samenkwamen.

Noodbevel

De gemeente Arnhem kondigde een noodbevel af om verdere ongeregeldheden te voorkomen. Met het ingrijpen keerde de rust snel terug. Tijdens en na de wedstrijd werden nog eens twee Oostenrijkse supporters aangehouden voor de ongeregeldheden in de binnenstad. Een totaal van vijf aanhoudingen dus voor feiten als het verstoren van de openbare orde, openlijke geweldpleging, verzet bij aanhouding en het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs.

Tijdens de wedstrijd werd een minderjarige jongen uit Oosterbeek aangehouden voor het gooien van vuurwerk. Een 24-jarige man uit Driel werd aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

Charges na de wedstrijd

Na de wedstrijd zochten Vitesse-supporters de confrontatie buiten het stadion bij het uitvak. De Mobiele Eenheid moest ingrijpen met charges. Daar zijn de overige vier aanhoudingen verricht. Het gaat om een 21-jarige man uit Arnhem, 22-jarige man uit Driel, een 32-jarige man uit Huissen en een 44-jarige man uit Westervoort. Het gaat in deze gevallen om openlijke geweldpleging. De man uit Driel mishandelde daarnaast een agent.

Gemoedelijk feest

In de binnenstad bleef het na de wedstrijd rustig en konden Vitesse-supporters op een gemoedelijke manier de overwinning vieren. Door een noodbevel was het voor supporters van Rapid Wien niet toegestaan om naar het Arnhemse centrum te komen.

^SV