Getuigenoproep ernstig verkeersongeval Amsterdam-Zuid

Getuigenoproep ernstig verkeersongeval Amsterdam-Zuid

Geplaatst op 23 februari 2022, om 15:05 uur

Amsterdam – Op dinsdagavond 22 februari 2022 heeft er op de Rooseveltlaan te Amsterdam-Zuid een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een 22-jarige voetganger en een lijnbus. Opsporing Team Verkeer (OTV) doet onderzoek naar dit verkeersongeval en is dringend op zoek naar getuigen.

Rond 22.45 uur krijgen agenten de melding van een aanrijding tussen een lijnbus en een voetganger op de kruising Roosenveltlaan en Waalstraat. Ter plaatse treffen zij op het asfalt een zwaargewond slachtoffer aan. Medewerkers van de ambulance hebben het slachtoffer met ernstig letsel vervoerd naar het ziekenhuis. Forensische Opsporing Verkeer (FO-Verkeer) heeft sporen aangetroffen en veiliggesteld.

Getuigen gezocht

OTV is dringend op zoek naar getuigen die meer weten over de toedracht van deze aanrijding. Uit onderzoek blijkt dat er meerdere passagiers in de bus zaten toen het verkeersongeluk plaatsvond. Ook is er ten tijde van de aanrijding een hardloper gezien. OTV komt graag in contact met deze mensen. Neem alstublieft contact met ons op via onderstaande mogelijkheden. Heeft u beelden? Ook deze ontvangt het onderzoeksteam graag. Wilt u telefonisch tips doorgeven? Vergeet dan niet om proces-verbaalnummer PL1300_2022035461 door te geven. Zo weet de medewerker over welke zaak u het heeft.