Schietincident Opheusdenhof; politie zoekt getuigen en beelden

Schietincident Opheusdenhof; politie zoekt getuigen en beelden

Geplaatst op 17 februari 2022, om 10:07 uur

Amsterdam – Een 22-jarige Amsterdammer is in de nacht van woensdag op donderdag beschoten op het Opheusdenhof. De Amsterdammer raakte hierbij gewond.

Rond 00.45 uur alarmeerde ziekenhuispersoneel de politie dat er een jongeman met mogelijk meerdere schotwonden binnen was gebracht. Onderzoek leidde de politie naar het Opheusdenhof waar ter hoogte van het speeltuintje meerdere hulzen werden aangetroffen. Ook werd een kogelinslag in een auto gevonden. De auto werd in beslag genomen voor nader onderzoek. In de omgeving werd door de politie nog een zoekslag naar verdachte(n) gemaakt, maar kon niemand worden aangehouden.

Getuigen en beelden gezocht
Wat zich precies heeft afgespeeld op het Opheusdenhof, is nog onduidelijk. De recherche heeft het schietincident in onderzoek en komt daarom graag in contact met getuigen. Heeft u tussen 00.00 en 00.45 uur iets verdachts gezien of gehoord op of in de omgeving van het Opheusdenhof? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Maar ook camerabeelden kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het onderzoek. Beschikt u over relevante beelden? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaand tipformulier.

2022202203