Man steelt auto, maar kinderen zitten nog op de achterbank

Man steelt auto, maar kinderen zitten nog op de achterbank

Geplaatst op 9 september 2023, om 19:24 uur

VALKENSWAARD – In Valkenswaard vond er zaterdagmiddag een opmerkelijke diefstal plaats. Een man nam een grijze Toyota mee op de Dorpsstraat, maar ontdekte al snel dat er twee minderjarige kinderen op de achterbank van de auto zaten. Hij besloot de auto met de kinderen achter te laten in Eindhoven voordat hij op de vlucht sloeg.

Kort nadat de diefstal plaatsvond, verspreidde de politie een melding via Burgernet om de gestolen auto en de vermiste kinderen op te sporen. Dit leidde met succes tot de ontdekking van de Toyota met de kinderen op de Sporkenhoutlaan in Eindhoven. Gelukkig waren de kinderen ongedeerd.

De dief is nog steeds spoorloos, ondanks een uitgebreide zoekactie, inclusief het inzetten van een politiehelikopter. De verdachte wordt omschreven als een man van ongeveer 50 tot 60 jaar oud, met kort grijs haar. Hij liep zonder shirt rond en heeft een opvallende tatoeage tussen zijn schouderbladen.

Vanwege privacyoverwegingen heeft een woordvoerder van de politie geen informatie verstrekt over de leeftijd van de kinderen en of ze afkomstig zijn uit Valkenswaard.